Fecha

Sábado 2 Abr 2022
12:30 horas

Ubicación

La Casa de la Mar Patacona

Rol

Programación

BULEGO VAL

BULEGO

Formada en Azkoitia (Gipuzkoa) en 2020, Bulego se ha convertido en la banda emergente más importante de la escena euskaldun en su primer año de andadura. El quinteto ha demostrado una clara ambición por romper los esquemas del panorama musical establecido en el territorio y ha abierto nuevos caminos.

Su proyecto se basa en una visión holística del sector que engloba en una misma propuesta música, estética, acciones en redes sociales y nuevas formas de promoción.

Las letras, escritas íntegramente en euskera, tratan temas cotidianos desde un prisma positivo, otro de los rasgos característicos del grupo, y utilizando un lenguaje directo y sin preámbulos. Muestra de su ambición por explorar nuevos horizontes son las melodías de sintetizadores y los sonidos electrónicos, protagonistas en el paisaje sonoro de la banda.

LAURA ESPARZA I CARLOS ESTEBAN:

El títol del seu últim disc és inequívoc: Espais és el que necessitava la música de Laura Esparza i Carlos Esteban. Oxigen. Aire pur. Expansió. I així ha sigut. Espais (Primavera d’Hivern, 2021) confirma i al mateix temps amplia el notable cabal expressiu de la parella valenciana. Les seues guitarres acústiques conviuen ara amb els beats electrònics.

Pel seu format, per la forma en la qual es nodreixen sonorament, també per les llengües emprades i la sonoritat. Però la unió d’Esparza i Esteban branda un llenguatge propi.

En aquesta ocasió, és només Laborde (Lisasinson) qui destaca al capítol de col·laboracions, perquè Laura i Carlos estan més a prop que mai d’assolir amb un discurs que només és seu i de ningú més. Més propi. Més físic. Més sensual. Més tangible i també menys evanescent. Més ballable i dúctil, adient per a qualsevol recinte. Més rotund, sens dubte. En les cançons d’estos dos músics, els camins de la tradició i de l’avantguarda s’entrellacen en harmonia. Són músics bressolats en una formació jazz però amb les oïdes ben obertes al món. I en un temps quasi rècord, només dos anys – el projecte va cobrar la seua forma en 2019 –, han travessat una evolució que els situa en la punta de llança d’eixes propostes que passen de ser emergents a realitats ben sòlides.

1200m2 de espacio recreativo y cultural que laten al ritmo del mar. Nuestra Casa, situada en la playa de la Patacona, Alboraya. Alberga surfing, arte, música, gastronomía, integración y buenos hábitos para que peques y mayores disfruten de este espacio en continuo movimiento.

Avenida Novelista Blasco Ibáñez, 8
46120 Alboraya, Valencia

Cómo llegar